Αγαπητά μέλη και φίλοι,

Σε συνέχεια των πρόσφατων εξελίξεων, θεωρούμε χρέος μας να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για την πορεία της συνεργασίας μας με το σχήμα "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο". Η διαφάνεια αποτελεί θεμελιώδη αρχή μας, και ως εκ τούτου, σας παραθέτουμε τα ακόλουθα στοιχεία:

1. Οικονομική Συνεισφορά:
  Η ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ανέλαβε το 100% του οικονομικού βάρους αυτής της πρωτοβουλίας. Κάθε ευρώ που δαπανήθηκε - από τα έξοδα εκτύπωσης μέχρι τη διοργάνωση εκδηλώσεων - προήλθε αποκλειστικά από το ταμείο μας και την συνεισφορά των πολιτών. Οι λοιποί συμμετέχοντες στο σχήμα "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ" απείχαν κατά κανόνα (με ελάχιστες εξαιρέσεις), από οποιαδήποτε οικονομική συνδρομή. Προφανώς, η έννοια της έμπρακτης στήριξης και της οικονομικής αλληλεγγύης δεν συμπεριλαμβανόταν στο λεξιλόγιό τους.

2. Ανθρώπινο Δυναμικό και Εργασία:
  Όλη η προσπάθεια, για την υλοποίησή της ιδέας του "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ", πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά από τα μέλη της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Οι ατελείωτες ώρες εργασίας, η οργάνωση, ο συντονισμός και η εκτέλεση κάθε δράσης ήταν αποτέλεσμα της αφοσίωσης των μελών μας. Οι  εταίροι μας, είχαν αναλάβει τον πιο... χαλαρό στρατηγικό ρόλο του ελέγχου  από απόσταση και των προσωπικών δημόσιων τοποθετήσεων, χωρίς συνεννόηση και φυσικά αγνοώντας κατά κανόνα τις δημοσίως δηλωμένες αξίες και αρχές της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .

3. Επικοινωνιακή Τακτική:
  Αποστείλαμε πρόσκληση, περιγράφοντας τη δική μας εκτίμηση για τη συνεργασία και το εκλογικό αποτέλεσμα. Επιδίωξης μας ήταν η συναίνεση, σε νέα βάση, με πολιτικά προτάγματα και με την πεποίθηση ότι θα αποτελέσει τη βάση για έναν εποικοδομητικό διάλογο. Αντ' αυτού, προς μεγάλη μας έκπληξη, δημοσιεύτηκε στο Facebook ένα κείμενο εσωτερικής αλληλογραφίας και όχι τελικό, το οποίο δημοσιοποίησε ο κ. Αϋφαντής χωρίς την παραμικρή προειδοποίηση ή συναίνεση του Προέδρου της "Πνοής Δημοκρατίας", Δημήτρη Κούβελα. Ειδικά επ αυτού ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Προφανώς, κάποιοι θεωρούν ότι η διπλωματία και η εμπιστευτικότητα είναι έννοιες ξεπερασμένες στην εποχή των social media, ενώ πολιτική γίνεται με τις προσωπικές εκτιμήσεις, πέρα από τις πολιτικές συναινέσεις.

4. Κρίσιμη Συμβολή στην Εκλογική Διαδικασία:
  Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη στην επαγρύπνηση και την επιμέλεια των μελών της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, εντοπίστηκε εγκαίρως η προθεσμία για τη συμμετοχή στις εκλογές. Χωρίς αυτή την έγκαιρη παρέμβαση, το σχήμα "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ" θα είχε χάσει παντελώς τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία. Στη συνέχεια οι δομές οι διαδικασίες και τα εμπλεκόμενα, επιτελικά μέλη της ΠΝΟΗΣ αποτέλεσαν τον πυρήνα της προσπάθειας αλλά και τον έμψυχο κορμό του ψηφοδέλτιου.  Είναι προφανές ότι η προσοχή στη λεπτομέρεια η αντίληψη των διαδικασιών αλλά κυρίως και η συνέπεια στις διαδικασίες δεν ήταν το δυνατό σημείο του συνόλου των εμπλεκομένων.

5. Μέλη και Μέλλον:
  Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και υπόλοιποι πολίτες που υπέγραψαν την «ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ», αριθμούν περίπου 6.500 μέλη, μια κοινότητα ανθρώπων που έχουν επιδείξει αφοσίωση και συνέπεια στους κοινούς μας στόχους. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε μέλους και απλού συμμετέχοντα να αποφασίσει εάν επιθυμεί να παραμείνει στην ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ή να ακολουθήσει άλλες οδούς. Εμείς, από την πλευρά μας, παραμένουμε πιστοί στις αρχές, το καταστατικό μας και, πάνω απ' όλα, στην υπηρεσία του εθνικού συμφέροντος.

6. Διδάγματα και Μελλοντική Πορεία:
  Η εμπειρία αυτής της συνεργασίας μάς δίδαξε πολλά. Κυρίως, μας υπενθύμισε την αξία της αυτάρκειας και της εμπιστοσύνης στις δικές μας δυνάμεις. Στο μέλλον, θα είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί στην επιλογή συνεργατών που εμφορούνται από δημοκρατικό φρόνημα χωρίς αχαλίνωτες ηγετικές μωροφιλοδοξίες.Θα διασφαλίσουμε έτσι ότι μοιράζονται όχι μόνο τις ιδέες μας και την ταπεινοφροσύνη  αλλά και την αφοσίωση και την εργατικότητά μας.

7. Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και GDPR:

Η ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ λαμβάνει πολύ σοβαρά την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μελών της, σε πλήρη συμμόρφωση με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως εκ τούτου, θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν μοιραζόμαστε, δεν πωλούμε και δεν μεταφέρουμε προσωπικά δεδομένα σε τρίτα μέρη. Στο πλαίσιο αυτό, και δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλα τα μέλη μας ότι η συμμετοχή στην ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είναι απολύτως εθελοντική. Εάν κάποιο μέλος επιθυμεί να αποχωρήσει από την οργάνωση ή να διαγραφεί από τη λίστα επικοινωνίας μας, μπορεί να το πράξει ανά πάσα στιγμή πατώντας “διαγραφη” στο κάτω μέρος οποιουδήποτε ενημερωτικού email (newsletter) που έχετε λάβει. Επιπλέον, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε όλα τα μέλη μας ότι τα προσωπικά τους δεδομένα παραμένουν ασφαλή και δεν θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς πέραν αυτών που έχουν συναινέσει. Η εμπιστοσύνη σας είναι πολύτιμη για εμάς και δεσμευόμαστε να την τιμούμε με κάθε τρόπο.

Η ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ συνεχίζει την πορεία της με αμείωτο ζήλο, διαφάνεια και προσήλωση στους στόχους της. Παραμένουμε ανοιχτοί σε ουσιαστικές και ισότιμες συνεργασίες, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των μελών μας και της πατρίδας μας. Ωστόσο, δεν θα επιτρέψουμε ξανά να γίνουμε το όχημα για τις φιλοδοξίες όσων δεν είναι διατεθειμένοι να συνεισφέρουν εξίσου.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή σας. Μαζί, συνεχίζουμε τον αγώνα για μια Ελλάδα αντάξια των προσδοκιών και των θυσιών μας.