Αποφυλάκιση του δημοσιογράφου Ι.Ασσανζ

Η πολιτική οργάνωση «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο» χαιρετίζει την αποφυλάκιση του δημοσιογράφου Ι.Ασσανζ από τις φυλακές του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από κράτηση 1901 ημερών!

Η αποφυλάκισή του ,υπό τον όρο να αναγνωρίσει την ενοχή του σε συνωμοσία αποβλέπουσα στην υπεξαίρεση κρατικών μυστικών των ΗΠΑ, συνιστά ένα αναγκαίο συμβιβασμό του επί 7 έτη απηνώς διωκομένου Ι.Ασσανζ με μια Υπερδύναμη, η οποία –παρά όσα διακηρύσσει για την ελευθερία του Τύπου– έχει μακρά ιστορία παραβίασης δικαιωμάτων και ελευθεριών των δημοσιογράφων.

Δίχως τον Ι.Ασσανζ  και τα Wikileaks, δεν θα γνωρίζαμε όσα οι Αμερικανοί διπλωμάτες συζητούσαν με τον τότε Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Α. Παπανδρέου, τον οποίο και χαρακτήριζαν ως «ένα Αμερικανό στην θέση του Υπουργού Εξωτερικών μιας κρίσιμης για τις ΗΠΑ χώρας». Ο Ι.Ασσανζ και η οργάνωσή του προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στην ενημέρωση και αυτογνωσία των σκεπτόμενων Ελλήνων!

Ευχόμαστε στον Ι.Ασσάνζ να φθάσει με το καλό στην πατρίδα του, την Αυστραλία, ευελπιστώντας ότι η ΗΠΑ θα τηρήσουν τα συμφωνηθέντα κατά την σύντομη στάση του στις Αμερικανικές Νήσους Μαριάννες.


Μοιραστείτε το: Facebook Twitter


Κατηγορίες

Διαβάστε τα πιο επίκαιρα νέα και ενημερωθείτε για τα τελευταία γεγονότα!

Άμυνα / Ασφάλεια

Άμυνα / Ασφάλεια

Βίντεο

Βίντεο

Γεωπολιτική / Γεωστρατηγική

Γεωπολιτική / Γεωστρατηγική

Δικαιοσύνη

Δικαιοσύνη

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

Κείμενα Αναφοράς

Κείμενα Αναφοράς


Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα!