ΦΥΤΙΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Κλεάνθους

Αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας  του ΑΠΘ το 1972 , υπότροφος του ΙΚΥ.Διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο   Göttingen  της Γερμανίας με υποτροφία   σχετικά με τον έλεγχο ρύπανσης των νερων. Επιμελητής στο εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης του Περιβάλλοντος στο τμήμα Χημείας του ΑΠΘ. Εργάστηκε επί 9 μηνες στο Ινστιτούτο Οικολογικης Χημειας στο Μόναχο Γερμανιας ως υπότροφος της DAAD με σύγχρονες μεθόδους ανάλυσης  πάνω σε οργανικούς ρύπους  περιβάλλοντος.

Επισκέπτης καθηγητής στο ερευνητικό κέντρο  JRC της Ευρωπαϊκής Ένωσης  στο Ispra της Ιταλίας  επί δύο χρόνια  πάνω σε χημικούς μηχανισμούς μεταφοράς και εναπόθεσης αέριων ρύπων στο περιβάλλον.

Υπηρέτησε επί πέντε χρόνια στη Γενική Διεύθυνση XII (Έρευνας , Τεχνολογίας και Ανάπτυξης )  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες ως  Project Manager   ύστερα απο εξετασεις , υπεύθυνος για την παρακολούθηση, έλεγχο και αξιολόγηση ερευνητικών προγραμμάτων.

Αναπληρωτής καθηγητής   και στην συνεχεια καθηγητής και διευθυντής στο εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης του Περιβάλλοντος  στο ΑΠΘ.

Γνωρίζει  πολύ καλά Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

‘Εχει λάβει μέρος σε περισσότερα από 80 πανελλήνια και διεθνή συνέδρια,  και συμπόσια. Δημοσίευσε περισσότερες από 120 εργασίες σε διεθνή περιοδικά. ‘Εχει συγγράψει 4 βιβλία για τους φοιτητές του Χημικού Τμήματος σε θέματα Χημείας Περιβάλλοντος. Και Ελέγχου Ρύπανσης

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα

Ελληνικά,διεθνών οργανισμών , και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι  παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά


Μοιραστείτε το: Facebook Twitter


Κατηγορίες

Διαβάστε τα πιο επίκαιρα νέα και ενημερωθείτε για τα τελευταία γεγονότα!

Άμυνα / Ασφάλεια

Άμυνα / Ασφάλεια

Βίντεο

Βίντεο

Γεωπολιτική / Γεωστρατηγική

Γεωπολιτική / Γεωστρατηγική

Δικαιοσύνη

Δικαιοσύνη

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

Κείμενα Αναφοράς

Κείμενα Αναφοράς


Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα!