Γ.Αϋφαντής Η παρακμή της Ευρωπαϊκής Ελίτ, η Πολεμική όξυνση και τα Ελληνικά αδιέξοδα

Ο πρέσβης ε.τ και ένας εκ των ιδρυτικών μελών της κίνησης “Συμμετέχω για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο” , Γιώργος Αϋφαντής, σε μια συνολική συζήτηση για τις εξελίξεις με τα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, με φόντο τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, εκτιμά ως πιθανή την διεύρυνση του μετώπου σε εμπλοκή στα Νότια του Λιβάνου, μη αποκλείοντας περαιτέρω μόχλευση ακόμη και στη Ταϊβάν.

Σε μια προσπάθεια, όπως λέει, κάποιοι να προκαταλάβουν τις όποιες αποφάσεις της επόμενης αμερικανικής διακυβέρνησης , ιδίως να αυτή είναι του Τράμπ , ο οποίος αν επιστρέψει στην ηγεσία των ΗΠΑ, θα στραφεί κυρίως στο εσωτερικό της χώρας του σε μια προσπάθεια να ξεμπερδεύει με ότι θεωρεί ως βαθύ σύστημα των δυνάμεων που στηρίζουν τον Μπάϊντεν. Μιλά, για τις πολτιικές εξελίξεις στη Γαλλία που εκτιμά ότι θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο εξουσίας τον Μακρόν , παρά σε ενσωμάτωση της Λεπέν, ανφέρεται στον επανεξοπλισμό της Γερμανίας αλλά και τους κραδασμούς στις κοινωνίες της Ευρώπης, από τις αποφάσεις των ηγεσιών τους να στραφούν σε οικονομίες πολέμου.

Όπως λέει, η Ευρώπη φαίνεται να έχει μπει σε μια περίοδο έντονων πολιτικών ανακατατάξεων, που θυμίζουν έντονα το αποτρόπαιο παρελθόν της, ενώ ο μηχανισμός της Ε.Ε. αποδεικνύεται ένα “φάντασμα” του γενεσιουργού εαυτού του, με τις πολιτικές ελίτ της Ε.Ε. πλήρως ξεκομμένες από τις αντιλήψεις και τα προβλήματα των κοινωνίων τους. Για την Ελλάδα αναφέρεται στα αδιέξοδα ενός πολιτικού συστήματος, που απλά συναινεί στα θέλω μεγάλων παικτών ισχύος, κάτι που όπως τονίζει εντυπώνεται χαρακτηρισιτκά στα εθνικά θέματα, τις ελληντουρκικές σχέσεις και ιδίως στο Κυπριακό .


Μοιραστείτε το: Facebook Twitter


Κατηγορίες

Διαβάστε τα πιο επίκαιρα νέα και ενημερωθείτε για τα τελευταία γεγονότα!

Άμυνα / Ασφάλεια

Άμυνα / Ασφάλεια

Βίντεο

Βίντεο

Γεωπολιτική / Γεωστρατηγική

Γεωπολιτική / Γεωστρατηγική

Δικαιοσύνη

Δικαιοσύνη

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

Κείμενα Αναφοράς

Κείμενα Αναφοράς


Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα!