ΚΑΝΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Αγγέλου

Γεννήθηκε το 1958 στην Αλιστράτη Σερρών Τελείωσε το ΣΤ ́ Γυμνάσιο Θηλέων Θεσσαλονίκης και είναι μητέρα μιας κόρης.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην ΠΑΝΤΕΙΟ Α.Σ.Π.Ε. και  στη συνέχεια Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Α.Π.Θ. 

Εργάστηκε ως καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας στην Ιδιωτική Εκπαίδευση και στη συνέχεια στην Υ.Π.Α. ως Αερολιμενικός στην Κέρκυρα και στην Θεσσαλονίκη, ενώ περάτωσε την εργασιακή ζωή της στην δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών.  Σήμερα είναι συνταξιούχος και κατοικεί μόνιμα στις Σαράντα Εκκλησιές Θεσσαλονίκης.

Έχει συγγράψει και εκδώσει δύο παραμύθια και ένα θεατρικό έργο. 1) «Οι τρεις νεράιδες της Ονειρούπολης και το μαγικό φάρμακο», που πήρε το Γ ́ Βραβείο ανάμεσα σε 391 παραμύθια στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού της Ονειρούπολης Δράμας το 2013 και κρίθηκε ως Α’ στην κατηγορία «συναισθήματα» και το οποίο ανέβηκε σε χορευτική παράσταση στις 23-6-2024 στον Δήμο Χαλανδρίου Αττικής. 2) «Τύχη… ουρανοκατέβατη» παραμύθι, και 3) «Τύχη… ουρανοκατέβατη» θεατρικό έργο για παιδιά. Το 2020 το παραμύθι της «Ένα αλλιώτικο Αστέρι…στης θάλασσας τα μέρη» απέσπασε ΕΠΑΙΝΟ στον 9ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Ομίλου για την UNESCO TLEE, και είναι τώρα στην διαδικασία έκδοσης.

Υπήρξε ενεργό μέλος του Δικτύου «Το θέατρο στην Εκπαίδευση» από το 2011-2020. Ασχολείται με τις διαδραστικές τέχνες με ερασιτεχνικές ομάδες και επίσης με την τέχνη της φωτογραφίας. Είναι παρούσα σε όλους τους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δίκαιες εθνικές διεκδικήσεις.


Μοιραστείτε το: Facebook Twitter


Κατηγορίες

Διαβάστε τα πιο επίκαιρα νέα και ενημερωθείτε για τα τελευταία γεγονότα!

Άμυνα / Ασφάλεια

Άμυνα / Ασφάλεια

Βίντεο

Βίντεο

Γεωπολιτική / Γεωστρατηγική

Γεωπολιτική / Γεωστρατηγική

Δικαιοσύνη

Δικαιοσύνη

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

Κείμενα Αναφοράς

Κείμενα Αναφοράς


Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα!