ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αλεξίου

Είναι Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας και Διευθυντής του ομώνυμου Εργαστηρίου της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, και από τον Μάιο του 2022 είναι ιδρυτής και Πρόεδρος του Πολιτικού Κινήματος «ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», με δύο συμμετοχές σε Εθνικές Εκλογές.

Γεννήθηκε το 1961 στη Δράμα, και είναι πατέρας 3 τέκτων. 

Σπούδασε Ιατρική και Φαρμακευτική στο ΑΠΘ, εκπόνησε Διδακτορική διατριβή στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ στο γνωστικό αντικείμενο της Νευροφαρμακολογίας, ειδικεύτηκε στην Γενική Ιατρική, και εξειδικεύτηκε στην Κλινική Φαρμακολογία.

Μετεκπαιδεύτηκε στην Αυστρία και Γερμανία στην ψυχο/νευροφαρμακολογία, και στην συνέχεια στην Κλινική Φαρμακολογία, ενώ εξειδικεύτηκε στην ορθολογική συνταγογράφηση και στο σχεδιασμό κλινικών μελετών.

Έχει συνεργαστεί ερευνητικά, κλινικά και διδακτικά με τα πανεπιστήμια Karolinska, Max Plank, Ιnnsbruck, Dundee, Βελιγραδίου και Κωνσταντινούπολης και το Ινστιτούτο Paster της Γαλλίας.

Έχει χρηματίσει πρόεδρος και μέλος σε πλήθος επιτροπών και οργανισμών, αντιπρόσωπος της Ελλάδας στη CHMP του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, Πρόεδρος της Επιτροπής ΜΗΣΥΦΑ, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελλείψεων του ΕΟΦ κ.ά.

Είναι συγγραφέας περισσότερων από 200 ερευνητικών δημοσιεύσεων  καθώς και πληθώρας βιβλίων και άρθρων στον ημερήσιο και ευρωπαϊκό τύπο.

Διώχθηκε και συνεχίζει να διώκεται από τη στιγμή που δήλωσε δημόσια την αντίθεσή του με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ως απολύτως ειδικός και έμπειρος επιστήμονας, κυρίως αναφορικά με τους νέους και τις εγκύους που δεν κινδύνευαν καθόλου.


Μοιραστείτε το: Facebook Twitter


Κατηγορίες

Διαβάστε τα πιο επίκαιρα νέα και ενημερωθείτε για τα τελευταία γεγονότα!

Άμυνα / Ασφάλεια

Άμυνα / Ασφάλεια

Βίντεο

Βίντεο

Γεωπολιτική / Γεωστρατηγική

Γεωπολιτική / Γεωστρατηγική

Δικαιοσύνη

Δικαιοσύνη

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

Κείμενα Αναφοράς

Κείμενα Αναφοράς


Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα!