ΜΑΡΟΥΠΑ ΕΙΡΗΝΗ του Νικολάου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, και την Σάμο από την πλευρά του πατέρα, και από την Φθιώτιδα από την πλευρά της μητέρας. Φοίτησε στο δημόσιο σχολείο στο Αλιβέρι Ευβοίας, όπου έζησε, μέχρι την εισαγωγή της στο πανεπιστήμιο.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών το 1995. Είναι εξειδικευμένη στο ποινικό δίκαιο. Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω  και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Από το 2011 ως το 2021, (εκτός των ετών 8/2016-7/2019), υπήρξε μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Το 2012 ήταν αντιπρόεδρος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Και οι δύο αυτές θέσεις ήταν αμισθί.

Από το 2012 είναι νομική σύμβουλος στον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας Πειραιά, ο οποίος διεξαγάγει το τιτάνιο έργο της αποκατάστασης ενός ραδιενεργού υλικού στο όρος Αιγάλεω. Επίσης, είναι νομική σύμβουλος στο Διαδημοτικό Κέντρο

Αδέσποτων Ζώων.

Είναι νομική σύμβουλος του Σωματείου της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), και προσωπικά του προέδρου της.

Συνεργάζεται με πολλά σωματεία και πρωταθλητές της Αθλητικής Ομοσπονδίας Πάλης.

Έχει συνεργαστεί με το Χαμόγελο του Παιδιού, με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Νταού Πεντέλης,όπως και με θεραπευτικές κοινότητες ναρκωτικών.

Έχει συμμετάσχει σε σημαντικές δίκες με έμφαση στο δημόσιο συμφέρον, όπως στην δίκη για την 17Ν, για το ναυάγιο στο Εξπρές Σαμίνα, στην δίκη για το Μάτι.Υπέβαλε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος το 2015. Επίσης υπέβαλε την αίτηση ακύρωσης κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών το 2018 και την μήνυση για την ακύρωση ενός σωματείου που διεκδικούσε την ύπαρξη ψευτομακεδονικής γλώσσας και μειονότητας, στην Ηράκλεια Σερρών.

Ασχολείται από το 2010 ενεργά με τα εθνικά θέματα και την θεσμική και κοινωνική υπονόμευση, με δεκάδες εκδηλώσεις, ομιλίες, δημόσιες παρεμβάσεις.

Είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Βασίλειο Ταουξή, πρόεδρο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχομένων Δικηγόρων κι έχουν δύο γιους, τον Γεώργιο-Απόλλωνα και τον Νικόλαο-Ορφέα.


Μοιραστείτε το: Facebook Twitter


Κατηγορίες

Διαβάστε τα πιο επίκαιρα νέα και ενημερωθείτε για τα τελευταία γεγονότα!

Άμυνα / Ασφάλεια

Άμυνα / Ασφάλεια

Βίντεο

Βίντεο

Γεωπολιτική / Γεωστρατηγική

Γεωπολιτική / Γεωστρατηγική

Δικαιοσύνη

Δικαιοσύνη

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

Κείμενα Αναφοράς

Κείμενα Αναφοράς


Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα!