Στέφανος Καραβίδας: Σκέψεις για αγορά των Μ2000-5 από την Κύπρο μετά τις εξαγγελίες Δένδια.

«Ζούμε τη μείωση του στρατιωτικού μας αποτυπώματος στο Αιγαίο»-Στέφανος Καραβίδας 2 Απριλίου 2024

Για τους εξοπλισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων πληρώνουμε πολλά. Πάρα πολλά. Γι΄ αυτό καλό θα ήταν να ακούμε πρώτα απ΄ όλα και όλους, τους ειδικούς. Αυτούς που γνωρίζουν, που εκπαιδεύτηκαν για να πολεμήσουν. Για τους αεροπόρους ο πόλεμος στο Αιγαίο δεν είναι θεωρία, εδώ και δεκαετίες.

Προκαλούν εντύπωση οι ανακοινώσεις για αγορά πανάκριβων οπλικών συστημάτων, ειδικά στην ΠΑ η χρησιμότητα των οποίων ευθέως αμφισβητείται. Τρανό παράδειγμα το F-35! Προκαλούν ανησυχία οι ανακοινώσεις για πώληση μαχητικών αεροσκαφών που διαθέτει η ΠΑ! Ποιος τα…μέτρησε και τα βρήκε να περισσεύουν; Για όλα αυτά, αλλά και για το θανάσιμο κίνδυνο της Τουρκίας που απειλεί Ελλάδα και Κύπρο, στο στούντιο του militaire channel , ο Αεροπόρος Στέφανος Καραβίδας. Ζούμε την «μείωση του στρατιωτικού μας αποτυπώματος στο Αιγαίο», όπως είχε προαναγγείλει ο Μ.Πομπέο,όταν ήταν ΥΠΕΞ των ΗΠΑ; Η απάντηση που προκύπτει από τη συζήτηση που κάνουμε με τον Στέφανο Καραβίδα είναι δυστυχώς καταφατική.

Ο Στέφανος Καραβίδας υπήρξε ένας από τους πιο έμπειρους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας , συνεχίζει να πετά στο εξωτερικό και είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, κάτοχος Μεταπτυχιακού στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές, υποψήφιος δρ. ΕΚΠΑ με θέμα διατριβής “Η Γεωπολιτική της αεροπορικής ισχύος στο Ελληνοτουρκικό Σύμπλοκο” . Υπήρξε εκπαιδευτής ΚΕΑΤ (Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής) και ΣΟΤ (Σχολείο Όπλων Τακτικής, το ελληνικό TOP GUN) από το οποίο αποφοίτησε ως πρωτεύσας. Συμμετείχε στην αρχική ομάδα Ιπταμένων που παρέλαβαν τα F16 Advanced και εκπαιδεύτηκαν από τους Αμερικανούς στις δικτυοκεντρικές επιχειρήσεις και τα έξυπνα όπλα.


Μοιραστείτε το: Facebook Twitter


Κατηγορίες

Διαβάστε τα πιο επίκαιρα νέα και ενημερωθείτε για τα τελευταία γεγονότα!

Άμυνα / Ασφάλεια

Άμυνα / Ασφάλεια

Βίντεο

Βίντεο

Γεωπολιτική / Γεωστρατηγική

Γεωπολιτική / Γεωστρατηγική

Δικαιοσύνη

Δικαιοσύνη

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

Κείμενα Αναφοράς

Κείμενα Αναφοράς


Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα!