ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Βασιλείου

Προέρχεται από το μαζικό δημοκρατικό φοιτητικό κίνημα της μεταπολίτευσης. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Μαθηματικού Τμήματος του ΑΠΘ, 1977-1980.

Είναι Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών (διδακτορική διατριβή σε Οικονομικά και

Δυναμική Συστημάτων). Σπούδασε Μαθηματικά (πτυχίο) στο ΑΠΘ, Στατιστική (Μ.Sc), Οικονομετρία & Διεθνή Οικονομικά (Μ.Sc) στο City University of New York, ΗΠΑ.

Εργάστηκε στην Εθνική Κτηματική Τράπεζα/Εθνική Τράπεζα στην Αθήνα, στην Τράπεζα Μακεδονίας – Θράκης/Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη, και στην Attica Bank στην Αθήνα, υπηρετώντας σε υψηλές θέσεις της Διοίκησης και ως Σύμβουλος. Εξειδικεύτηκε στην Επενδυτική Τραπεζική, στις χρηματοπιστωτικές αγορές των χωρών της ΝΑ Ευρώπης και υπήρξε μέλος πολλών Επιτροπών της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης (Γ.Γ. Ανάπτυξης και Γ.Γ.

Μακεδονίας – Θράκης) και Σύμβουλος του Ευρωβουλευτή Ν. Παπακυριαζή υπό την

ιδιότητά του ως Προέδρου των μικτών κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ε.Ε. – Βουλγαρίας και Ε.Ε. – Ρουμανίας.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΘ, μέλος του Δ.Σ. του Ερευνητικού πανεπιστημιακού Ινστιτούτου (ΕΠΙ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος του Δ.Σ. της Βαλκανικής Εμπορικής Εταιρείας.

Διετέλεσε μέλος της Δεξαμενής σκέψης, Centre for European Policy Studies (CEPS),

Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριοποίησης στους σημαντικότερους φορείς της Θεσσαλονίκης, εργάστηκε για την ανάδειξη της πόλης σε χρηματοπιστωτικό, οικονομικό και ερευνητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της Ν.Α. Ευρώπης και συνέβαλε στη δημιουργία αναπτυξιακών θεσμών της πόλης σε αυτή την κατεύθυνση.

Ως ενεργός πολίτης δραστηριοποιούμενος για την προάσπιση των δικαιωμάτων στην

περιφερειακή ανάπτυξη και στη δημόσια σφαίρα επικοινωνίας, ίδρυσε από κοινού με

άλλους πολίτες την Α.Μ.Κ.Ε. «Ενεργοί Πολίτες για την Περιφερειακή Ανάπτυξη και την πρόσβαση στη Δημόσια Επικοινωνία» και διετέλεσε επί πενταετία Πρόεδρός της (2005-11).

Δίδαξε στο μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Τραπεζικής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Ελλάδας, στο ΑΠΘ και στο ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Τμήμα Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών και είναι μέλος διεθνών επιστημονικών ενώσεων. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, κεφάλαια σε πανεπιστημιακά συγγράμματα και πολλά άρθρα στον ημερήσιο και οικονομικό τύπο. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας. Η βιώσιμη ανάπτυξη στη μετάβαση από τη βιομηχανική στην παγκόσμια οικονομία της γνώσης», Εκδόσεις ΑΠΘ, 2012.

Ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι έγγαμος (σύζυγος Ε. Δεληγιάννη – Νομικός, τ. Αν. καθηγήτρια ΑΠΘ) και πατέρας δύο παιδιών.


Μοιραστείτε το: Facebook Twitter


Κατηγορίες

Διαβάστε τα πιο επίκαιρα νέα και ενημερωθείτε για τα τελευταία γεγονότα!

Άμυνα / Ασφάλεια

Άμυνα / Ασφάλεια

Βίντεο

Βίντεο

Γεωπολιτική / Γεωστρατηγική

Γεωπολιτική / Γεωστρατηγική

Δικαιοσύνη

Δικαιοσύνη

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

Κείμενα Αναφοράς

Κείμενα Αναφοράς


Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα!