ΤΣΑΜΑΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κωνσταντίνου

Διπλωμάτης, νομικός και μελετητής με ενεργό διαδρομή 35 χρόνων στις διεθνείς σχέσεις. Γιός του Πρέσβη Κωνσταντίνου Τσαμαδού, μεγάλωσε σε Κωνσταντινούπολη, Βιέννη, Βελιγράδι και Λονδίνο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνές Δίκαιο στο Παρίσι και στο Βερολίνο.

 Έχει συσσωρεύσει εμπειρία και βαθιά γνώση της Μέσης Ανατολής, της Ρωσίας και των Κρατών που προέκυψαν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και  της Ιαπωνίας και Βραζιλίας, δύο χώρες όπου υπηρέτησε ως Πρέσβης της Ελλάδας.

Στην περίοδο 1982-85 ασχολήθηκε εκτενώς με τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με Τουρκία και Κύπρο. Υπηρέτησε από το 1985 έως το 1989 ως Επιτετραμμένος της Ελλάδας στην Βυρηττό, στο αποκορύφωμα της εκεί εμφύλιας πολεμικής σύγκρουσης. Στη συνέχεια υπηρέτησε ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νάπολη της Ιταλίας (1989-1992) και μετά στην Τύνιδα(1992-96) ως αρμόδιος της Ελληνικής Πρεσβείας για τις σχέσεις με την εκεί εξόριστη ηγεσία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Ακόμη, έχει υπηρετήσει ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κολωνία (1996-2000) και ως Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης ,στο Στρασβούργο(2003-07).

Ο Νίκος Τσαμαδός μιλάει πολύ καλά Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά.


Μοιραστείτε το: Facebook Twitter


Κατηγορίες

Διαβάστε τα πιο επίκαιρα νέα και ενημερωθείτε για τα τελευταία γεγονότα!

Άμυνα / Ασφάλεια

Άμυνα / Ασφάλεια

Βίντεο

Βίντεο

Γεωπολιτική / Γεωστρατηγική

Γεωπολιτική / Γεωστρατηγική

Δικαιοσύνη

Δικαιοσύνη

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

Κείμενα Αναφοράς

Κείμενα Αναφοράς


Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα!